La Palma - Canarische eilanden

‘La Isla Bonita'

Links

Wij hebben in het voorjaar van 2009 een geslaagde korte zonvakantie gehouden op het Canarische eiland La Palma. Onze vliegvakantie was geboekt bij Holland International maar dezelfde vliegreizen worden ook door Arke aangeboden. Deze vakantiereizen bestaan uit de Transavia.com vliegtickets (Schiphol - La Palma vv), het appartement in Hotel Sol in Puerto Naos en een week lang een huurauto via AVIS Rent a car. Vergelijkbare reizen worden aangeboden door andere touroperators zoals Oad, Hotelplan, Peter Langhout, Sunweb, Jiba, Sudtours, TUI en D-Reizen.

Na een vliegtijd van ongeveer vier en half uur wordt geland op het vliegveld van Santa Cruz, de hoofdstad van La Palma. De huurauto staat dan klaar en een hostess van de reisorganisatie overhandigt de routebeschrijving naar het hotel of het appartement. Na een rit langs slingerende wegen, over bergen en dalen, komt men aan de westzijde van het eiland aan. Hotel Sol ligt net buiten het centrum van de vakantieplaats Puerto Naos.
Het is echt aan te raden een hotel of appartement te kiezen aan deze kant van het eiland. Door de verschillende bergen op het eiland worden wind en wolken tegengehouden wat meer zonuren en hogere temperaturen oplevert. Toch zijn er meer hotels en appartementen aan de oostkant van het eiland te vinden in bijvoorbeeld Los Cancajos, ten zuiden van Santa Cruz.

La Palma is een erg groen en erg mooi eiland. Bij uitstek geschikt voor de wandelaar. Geen drukke toeristen plaatsen, disco's en luidruchtige uitgaanscentra zoals op Gran Canaria, Lanzarote, La Gomera en Tenerife. Voor de natuurliefhebber en wandelaar valt er erg veel te zien en te doen. Echte aanraders zijn:
- De Caldera de Taburiente, grote vulkaankrater in het midden van het eiland.
- Volcan de San Antonio, de vulkaan in het zuiden die nog in 1971 actief was.
- De drakenbomen van La Tosca.
- Amandelbomen in Las Tricias.
- Het laurierbos met watervallen Los Tiles.
- Roque de los Muchachos, de hoogste top van het eiland, met een sterrenwacht.
- Op zoek naar dolfijnen en walvissen met een boot, de Fency II, vanuit de vissersplaats Tazacorte.

Op internet is veel informatie over La Palma te vinden. Ook de gids van de ANWB met alle bezienswaardigheden en autoroutes mag niet ontbreken.

 
   
GreatInfo.nl