Costa Brava - Spanje

"L'Escala"

Links

Een heerlijke week aan de Costa Brava in Spanje…

Het was oktober 2010 en wij vertrokken met ons gezin voor een Vliegvakantie Costa Brava - Spanje. We hadden een 8 persoons huis met privézwembad geboekt via Vrij Uit.

Het oorspronkelijke plan was om met twee auto's vanuit Nederland in twee dagen naar L'Escala, Catalonië te reizen met een tussenstop ergens in de omgeving van Macon in Frankrijk. We doen dat 's zomers ook vaak op weg naar Zuid-Frankrijk. In de omgeving van Macon en Dijon is het eenvoudig om een hotel te vinden met bekende namen zoals Ibis, Campanile, Premiere Classe, Akena Hotel en Comfort Hotel. Uiteindelijk hebben toch maar besloten om te gaan vliegen. Dat scheelde twee reisdagen en qua kosten maakte het niet eens veel uit.

We vlogen met Transavia.com vanaf Rotterdam naar Barcelona. Een prima verbinding met normale vertrek- en aankomsttijden. Uiteraard hebben we ook de mogelijkheden van goedkopere maatschappijen als Ryanair en EasyJet bekeken maar deze bleken toch in eens weer minder voordelig zodra je koffers mee gaat nemen. Ook waren de vertrektijden veel minder gunstig. Vaak heel vroeg of heel laat op de dag. KLM vliegt alleen vanaf Schiphol en was weer wat duurder. We hadden dus voor Transavia gekozen.

Na aankomst in Barcelona hebben we direct onze twee huurauto's opgehaald. We hadden ze via ons Tui Arke reisbureau van te voren geboekt bij Sunny Cars een organisatie die als tussenpersoon fungeert voor de grote car rental bedrijven als Avis, Europcar, Herz. Onze auto's bleken bij Sol Mar geboekt te zijn.

Vanaf Barcelona airport zijn we in ongeveer anderhalf uur naar ons huurhuis gereden aan de kust in de badplaats L'Escala aan de Golf de Roses. Het huis was één van de vele "Villas L'Escala" een organisatie die particuliere huizen, appartementen en vila's verhuurt.
Gedurende de week hebben we veel uitstapjes gemaakt. Je hoeft je er niet te vervelen en het weer is daar natuurlijk vaak prima.

Een paar voorbeelden van leuke dagbestedingen:
- Een dagje Barcelona met zijn bekende Rambas, de parken en architectuur van Gaudi zoals de Sagrada Familia en Park Guell.
- Het Salvador Dali museum in Figueres
- Een bezoek aan de oude stad Girona
- Het natuurpark Cap de Crues met mooie vergezichten over de zee en de ruwe rotskust
- Badplaatsen zoals Roses, Palamos en Sant Feliu de Guixols. Zuidelijker liggen de bekende plaatsen als Lloret de Mar en Tossa de Mar.

Al met al hebben we een fijne week gehad die we ieder kunnen aanraden. 

 

GreatInfo.nl