Spare Ribs met verse Friet en gemixte Sla

  Recept Links

 

IngrediŰnten:
- Ongemarineerde Spare Ribs (Krabbetjes)
- Verse aardappelen
- Gemengde sla
- Teentje knoflook
- Glaasje Sherry
- Ketjap
- Tomaten ketchup
- Cajun kruiden
- Braadboter
- Slamix

Bereiding:
Maak in een schaaltje een marinade van het glaasje Sherry, ongeveer even veel Ketjap, de fijn gesneden knoflook, en 2 eetlepels Tomaten ketchup.
Doe de Spare Ribs in een flinke pan en overgiet ze met de marinade. Laat dit minstens 1 uur intrekken. Schud de pan enkele malen om (deksel goed vasthoudenů).
Schil de aardappelen, spoel ze schoon en droog ze af met een schone theedoek. Snijd ze vervolgens in reepjes met een frietsnijder of mes. De frieten worden in niet al te grote porties vˇˇr-gebakken tot ze gaar zijn (gaan drijven). Laat ze vervolgens afkoelen in een schaal. Ze worden goudbruin afgebakken zodra de Spare Ribs klaar zijn.
De sla kan aangemaakt worden zoals jullie dit zelf het liefst doen. Een geneden Tomaatje, wat uitjes, komkommer, een gekookt eitje en slamix bijvoorbeeld.
Vervolgens worden de Spare Ribs uit de marinade gehaald en aangebraden in een braadpan op hoog vuur, twee of drie 'straatjes' tegelijk. Zodra ze allemaal dichtgeschroeid zijn moeten ze gedurende ongeveer een uur op laag vuur gaar sudderen. Voeg daarvoor een kopje water toe en sluit de pan af met een deksel. Regelmatig even de ribbetjes omkeren en om de beurt onder leggen.
Om de Spare Ribs extra lekker te maken kunnen ze nadat ze helemaal gaar zijn worden ingesmeerd met een mengsel van Tomaten ketchup en ketjap en op een rooster in een voorverwarde oven worden gelegd. Ze krijgen zo een knapperig korstje.
Maak de friet af door ze voor de tweede keer, nu bruin, te bakken. Naar smaak wat zout over de friet strooien.

Hierna aan tafel en smullen!!!
 
 
 

GreatInfo.nl